Síla přírodní fermentace. jedinečná chuť & léčivá síla živých kultur /
Sandor Ellix Katz ; [z anglického originálu ... přeložila Zuzana Ouhrabková]
- 1. vyd.
- Praha : Grada, 2015
- 255 s. : il. ; 21 cm
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována
978-80-247-5214-3 297.00 Kč
ph135618 fermentace ph128109 kvasné technologie ph114847 jídla
kvašení domácí alkohol domácí chleba mléčné produkty domácí jídlo