| 000 | 02025nam a2200241 a 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | 4214400000023498 | ||
| 005 | 20180207103942.0 | ||
| 008 | 0630s2011----xr ---------u-------cze-d | ||
| 020 |
_a978-80-7246-557-6 : _c269.00 Kč |
||
| 040 |
_aabg508 _eAACR2 _91 _bcze |
||
| 041 | 1 |
_acze _heng |
|
| 100 | 1 |
_aBard, Elizabeth _4aut |
|
| 245 | 1 | 0 |
_aOběd v Paříži : _bmilostný příběh s recepty / _cElizabeth Bard ; překladatel Lumír Mikulka |
| 250 | _aVyd. 1. | ||
| 260 |
_aPraha : _bMotto, _c2011 |
||
| 300 |
_a335 s. ; _c21 cm |
||
| 490 | 1 | _apříběhy psané s chutí | |
| 520 | 2 | _aJakmile mladá Američanka vložila do úst první sousto šťavnatého bifteku provoněného pepřovou omáčkou, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě, po boku "mimozemšťana" s podivným jménem. Elizabeth se přestěhuje do Gwendalovy pařížské garsonky v "drsné" čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru - člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku.Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky. | |
| 653 |
_aspolečenské romány _aFrancie _aPaříž _acizinci _akulinářství _akultura _arecepty |
||
| 700 | 1 |
_aMikulka, Lumír, _d1964- _4trl |
|
| 830 | 0 | _apříběhy psané s chutí | |
| 910 | _aabg508 | ||
| 980 |
_d20110630 _t6 _iKalen _j2011/33 _h269.00 _a242.10 _1421440046909 _nK _zUR |
||
| 999 |
_c18823 _d18823 |
||