Oběd v Paříži : (Záznam č. 18823)

Podrobnosti MARC
000 -Návěští
Řídící pole kódované 24B 02025nam a2200241 a 4500
001 - Kontrolní číslo
Řídící pole proměnné 4214400000023498
005 - Datum posledního zpracování
Řídící pole 16B 20180207103942.0
008 - Údaje pevné délky
Řídící pole kódované 40B 0630s2011----xr ---------u-------cze-d
020 ## - ISBN
ISBN 978-80-7246-557-6 :
Dostupnost 269.00 Kč
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura
Agentura původní katalogizace abg508
Použitá pravidla popisu AACR2
-- 1
Jazyk katalogizace cze
041 1# - Kód jazyka
Kód jazyka textu/zvuku, mezititulků cze
Kód jazyka originálu eng
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Bard, Elizabeth
Kód role aut
245 10 - Údaje o názvu
Název Oběd v Paříži :
Další údaje o názvu milostný příběh s recepty /
Údaj o odpovědností, atd. Elizabeth Bard ; překladatel Lumír Mikulka
250 ## - Údaje o vydání
Označení vydání Vyd. 1.
260 ## - Nakladatelské údaje
Místo vydání Praha :
Jméno nakladatele Motto,
datum vydání 2011
300 ## - Fyzický popis
Rozsah 335 s. ;
Rozměry 21 cm
490 1# - Údaje o edici
Údaje o edici příběhy psané s chutí
520 2# - Anotace
Anotace, atd. Jakmile mladá Američanka vložila do úst první sousto šťavnatého bifteku provoněného pepřovou omáčkou, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě, po boku "mimozemšťana" s podivným jménem. Elizabeth se přestěhuje do Gwendalovy pařížské garsonky v "drsné" čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru - člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku.Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky.
653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený
Volně tvořený termín společenské romány
-- Francie
-- Paříž
-- cizinci
-- kulinářství
-- kultura
-- recepty
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora
Osobní jméno Mikulka, Lumír,
Datumy související se jménem 1964-
Kód role trl
830 #0 -
-- příběhy psané s chutí
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře)
Sigla vlastníka jednotky abg508
980 ## - ZClavia
-- 20110630
-- 6
-- Kalen
-- 2011/33
-- 269.00
-- 242.10
-- 421440046909
-- K
-- UR
Jednotky
Stav ztráty Stav poškození
   

Používáme knihovní systém Koha