Oběd v Paříži : (Záznam č. 18823)
| 000 -Návěští | |
|---|---|
| Řídící pole kódované 24B | 02025nam a2200241 a 4500 |
| 001 - Kontrolní číslo | |
| Řídící pole proměnné | 4214400000023498 |
| 005 - Datum posledního zpracování | |
| Řídící pole 16B | 20180207103942.0 |
| 008 - Údaje pevné délky | |
| Řídící pole kódované 40B | 0630s2011----xr ---------u-------cze-d |
| 020 ## - ISBN | |
| ISBN | 978-80-7246-557-6 : |
| Dostupnost | 269.00 Kč |
| 040 ## - Zdroj katalogizace-agentura | |
| Agentura původní katalogizace | abg508 |
| Použitá pravidla popisu | AACR2 |
| -- | 1 |
| Jazyk katalogizace | cze |
| 041 1# - Kód jazyka | |
| Kód jazyka textu/zvuku, mezititulků | cze |
| Kód jazyka originálu | eng |
| 100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora | |
| Osobní jméno | Bard, Elizabeth |
| Kód role | aut |
| 245 10 - Údaje o názvu | |
| Název | Oběd v Paříži : |
| Další údaje o názvu | milostný příběh s recepty / |
| Údaj o odpovědností, atd. | Elizabeth Bard ; překladatel Lumír Mikulka |
| 250 ## - Údaje o vydání | |
| Označení vydání | Vyd. 1. |
| 260 ## - Nakladatelské údaje | |
| Místo vydání | Praha : |
| Jméno nakladatele | Motto, |
| datum vydání | 2011 |
| 300 ## - Fyzický popis | |
| Rozsah | 335 s. ; |
| Rozměry | 21 cm |
| 490 1# - Údaje o edici | |
| Údaje o edici | příběhy psané s chutí |
| 520 2# - Anotace | |
| Anotace, atd. | Jakmile mladá Američanka vložila do úst první sousto šťavnatého bifteku provoněného pepřovou omáčkou, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě, po boku "mimozemšťana" s podivným jménem. Elizabeth se přestěhuje do Gwendalovy pařížské garsonky v "drsné" čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru - člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku.Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky. |
| 653 ## - Rejstříkový termín - volně tvořený | |
| Volně tvořený termín | společenské romány |
| -- | Francie |
| -- | Paříž |
| -- | cizinci |
| -- | kulinářství |
| -- | kultura |
| -- | recepty |
| 700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora | |
| Osobní jméno | Mikulka, Lumír, |
| Datumy související se jménem | 1964- |
| Kód role | trl |
| 830 #0 - | |
| -- | příběhy psané s chutí |
| 910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) | |
| Sigla vlastníka jednotky | abg508 |
| 980 ## - ZClavia | |
| -- | 20110630 |
| -- | 6 |
| -- | Kalen |
| -- | 2011/33 |
| -- | 269.00 |
| -- | 242.10 |
| -- | 421440046909 |
| -- | K |
| -- | UR |
| Stav ztráty | Stav poškození |
|---|---|